מעצב משרד? טיפים מנצחים שיעזרו לך במשימה



ההחלטה נפלה – יוצאים לדרך עם השיפוץ או השדרוג של המשרד. אתם ממש צריכים לקרוא עכשיו דברים שצריך לדעת כשמחליטים לשפץ את המשרד.
אומרים שידע הוא כוח, אומרים שאין חכם כבעל ניסיון. מה שהביא אותנו אל מיכל אמיר, אדריכלית ובעלת המשרד Michal Amir Architect; בשיחה איתנו מיכל נתנה לנו עשרה דברים שצריך לדעת כשמחליטים לשפץ את המשרד.
1# תכנון, השראות לבחירת צבעים
התשובות נמצאות ב-DNA של החברה ולשם הולכים לפני הכול – לומדים את הלקוח, העסק וההיסטוריה שלו ותחום העיסוק. השראה חיונית נוספת תגיע גם ממשרדים אחרים בתחום ומפלטפורמות Inspiration כמו Pinterest; משם ממשיכים לרצונות של בעל העסק, מגדירים Level של תכנון המשרד(יוקרה, צניעות, עיצוב תעשייתי וכד'), מחליטים על פלטת צבעים ויוצאים לשטח לאסוף רעיונות.
עיצוב חדר ישיבות
2# תקציב עיצוב המשרד מול הרצונות
שלב חיוני לפני יציאה מעשית לדרך עם השיפוץ, הוא תיאום הציפיות בין התקציב המוקצה לשיפוץ והרצונות. זה השלב בו נעשית הערכת עלויות 'גסה' עבור מ"ר – לכאן נכנס, במידת הצורך, שלב הפשרות וכיוונון מחדש של התכנית. לכן, מגדירים תקציב מראש מול הלקוח ורק אז מתחילים בעבודה.
קירות מעוצבים שוברים את העיצוב החד גוני
3# אין דיזיין, כמעט
יחד עם הלקוח הולכים למסע בין ספקים, בוחרים יחד את הצבעים לקירות, החיפויים לרצפה או לקירות, שולחנות, כיסאות, אהילים, תמונות ועוד. שיתוף הפעולה האקטיבי של הלקוח בתהליך חיוני להגשמת החזון הסופי.
4# חיפויים לרצפה
הרצפה היא אלמנט מפתח בעיצוב כל חלל, מהעיצוב שלה ועד האקוסטיקה בחדר. לשם כך צריכה להיעשות בחירה שהיא מתאימה לאווירה ולטון של המשרד ולהיות מעשית עבור חלל העבודה.
ישנם לא מעט סוגים של חיפויי רצפה, כאשר כמעט לכל אחד מהם, יתרונות וחסרונות. מיכל אמיר עשתה לנו סדר במרצפות
- גרניט פורצלן/אבן טבעית: נוח לניקוי, אך לא "בולע" רעשים
- פרקט למינציה/עץ גושני: פרקטים הם פרקטיים, חמימים וקלים לניקוי
- בטון מוחלק/מיקרו טופינג ועוד: טרנדי, תעשייתי, במשטח אחד או בחלוקות וקל לניקוי
- אפוקסי (רצפת חניונים): מתלכלך בקלות, רועש ולא פרקטי בחלל משרדי
- שטיחים: מגיעים באריחים (50X50 למשל) של שטיח בהדבקה על רצפה קיימת – קל להחלפה במידה ומוכתם, מצוין לאקוסטיקה ובא בהרבה דוגמאות אפשריות. מאידך, הם צוברים המון אבק…
- stone carpet: חיפוי דקורטיבי וחדשני בעל מראה ייחודי של שטיח מעוצב
5# חשופה או לא חשופה? התקרה
תקרה חשופה היא טרנד גדול במיוחד בעולם ההיי-טק, סטארטאפים ומשרדי Co-Work למיניהם. האפקט מרשים והתוצאה יפה, אך בחללים פתוחים (אופן ספייס) יש לקחת בחשבון השלכות אקוסטיות, בשל סאונד אשר לא נבלם בתקרה. ניתן לפתור את הבעיה עם שטיחים על הרצפה ואריחי שטיחים על הקירות.
כשזה מגיע לתקרות אקוסטיות כיום המבחר מגוון במיוחד עם אריחי תקרה צפה, מונחת או חצי-מונחת, אריחים מעץ, שבבי עץ והרשימה נמשכת…
6# כשריהוט פוגש משרד
כשמגיע הרגע לבחור ריהוט משרדי חדש, בעל העסק יקבל 3 דוגמאות שונות של ריהוט אפשרי, וכאן עולות רוב השאלות – איזה שולחן מקבל איזה בעל תפקיד? מי יושב מול הקיר ואיזה שולחן הכי יתאים להם? מי מקבל לקוחות ומקיים פגישות במשרד?
לאחר המצאת הצרכים הפונקציונאליים לצד אלו העיצוביים, יוצאים לבחור יחד את הריהוט, שעונה על הצרכים הללו ובוחרים ספק. שם גם נעשית בחירת הצבעים הסופית והסגנונות.
7# נדל"ן על שולחן
שולחן סטנדרטי לעובד שקול לפיסת נדל"ן – יש להשאיר לפחות 1 מטר מאחורי הכיסא, ע"מ לאפשר מרחב תזוזה לעובד. בעסקים השואפים למקסם את החלל למספר עמדות עבודה, יש פתרונות כמו Benching – ישיבה אחד מול השני, ובכך חוסכים בשטח שולחני.
אם לוקחים בחשבון את הזמנים בהם אנחנו חיים כיום, ואנחנו חייבים, רוב העובדים עם לפטופ בעמדת העבודה, אשר תופס פחות מקום ממסך מחשב נייח, ואת הלפטופ ברוב המקרים לוקחים הביתה בתום יום העבודה. ובעידן הדיגיטלי, הצורך במקום לניירת על השולחן הולך ויורד גם כן.
עמדות עבודה מותאמות לעובדים
8# משחקי הכס – לא מה שחשבתם
אתם יושבים? כי זו החלטה חשובה, אם לא החשובה ביותר – הכיסא יקבע את הערנות ואיכות התפוקה של העובדים וגם בריאות הגב. בכל זאת, הם יושבים עליהם במשך שעות ארוכות כל יום. כאמור, זו לא החלטה שצריך להקל בה ראש.
נבחר כיסא מנהל, כיסאות לקפיטריה, לשולחן של הישיבות ושל העובדים, כמובן.
9# פתרונות אקוסטיים
אם המבנה בו נמצא המשרד אינו מאפשר פתיחה של התקרה, או החלפתה, ואכן ישנה בעיה אקוסטית שיש לתת עליה מענה, ניתן להשתמש באריחים אקוסטיים תלויים מבד או מחומרים מוקצפים אשר עוזרים לספוג רעשים. מחיצות אקוסטיות יכולות להיות פתרון ראוי בחלק מן המקרים.
10# תאורה מעל תפאורה
את האחרון ברשימה שמרנו לסוף בכוונת תחילה – התאורה נותנת את הטון במשרד, משרה את האווירה, בין אם חמה ובין אם לבנה ועד משחקי תאורה. גופי התאורה גם הם, כבר פריטים עיצוביים מרכזיים בעיצוב חלל של כל חדר.