מגמות וטרנדים 2020
2020 כבר פה. אדריכלים ומעצבים שמלווים את החברות מחפשים את הטרנדים האחרונים להתעדכן בהם. עתיד מקום העבודה ויעילותו יוכתבו בתכנון חלל הפנים בצורה פרקטית וחכמה. כדי שעסק יצליח הוא זקוק לאנשים מוכשרים. עם זאת, הצורך הבסיסי ביותר הוא שעובדים רוצים להעביר את ימיהם במקום שלא רק מצליח, אלא גם מזמין ותענוג לבלות בו. סיון חפץ המעצב הראשי של גלובל מביא לפניכם תמצית מגמות לשנה הקרובה.
עיצוב הפנים של המשרד שלך יכול להיות מוקד משיכה. למעשה, ניתן לשפר את הפרודוקטיביות ולהגדיל את מעורבות העובדים עם תכנון חלל משרדי מאפשר, רגוע ומזמין לעבודה. תכנון חללי משרדים כיום אינו משימה קלה, במציאות בה חברות הופכות מורכבות יותר ויותר מבחינת הפונקציות והפעילות שלהן. אלו שבחזית העיצובית של מקום העבודה פועלים לחזות את הצרכים המתפתחים של עסקים תוך יצירת סביבת מותג מגובשת המאמצת חדשנות, תרבות וחזון של החברה.
על ידי התבוננות בטרנדים של מחר, אנחנו יכולים להבין היכן אנו נמצאים כעת ואיפה הם רוצים להיות כאשר העתיד יגיע. המעצבים ומנהלי הפרויקטים שלנו רואים ממקור ראשון אילו מושגים צצים, ואילו מגמות כאן כדי להישאר. כשאנו מתכננים ריהוט למשרד מגמות אלה עומדות להשפיע באופן מיידי ומשמעותי ביותר על סביבות העבודה שלנו.
אז איך חברות מובילות יודעות לחזות את החומרים המוצרים והצבעים שיהיו המובלים בשנים הקרובות?
הן חוקרות שנים רבות קדימה – אופנות רחוב, סגנונות מוסיקה חדשים שנוצרים, אומנות עכשווית ותהליכים חברתיים שמגיעים מהקצוות של תחומי עניין אלו ומזהות שם את החוזק בתופעה שנבע מצורך היוצר להדגיש נושא זה ומוליכות אותו קדימה לקדמת הבמה והחשיפה לכלל. אפילו הטרנדים הפופולריים ביותר מתפתחים לאורך זמן. מה שנותר עקבי עם המגמות של 2020 הוא שהם משקפים את התרבות העסקית המודרנית שלנו והתפיסה שלנו את קצב החיים הגלובלי.
בילי אייליש זמרת יוצרת ואייקון אופנה,
משפיעה ע"י סגנון מוזיקה יחודי וסטייל שהגיע מהרחוב אל המיינסטרים
(מתוך עמוד הפייסבוק billie eilish)
קיימות ועיצוב מעגלי
גישה מעגלית לצריכה הופכת למיינסטרים וכתוצאה מכך עיצוב מעגלי הוא כיום בעדיפות ראשונה עבור מותגים מובילים ומעצבים רבים בעולם.
הפסולת שנוצרה בכמויות וכבר נמצאת לא נתפסת כחומרים לא רצויים או כאיום על הסביבה. מעצבים במקום חומרים ראשוניים מבטאים מחדש את הפסולת בהתייחסות למשאבים יקרי ערך ליצירת מוצרי עיצוב בר קיימא ועיצוב מבוסס מעגליות. הנושא מדובר מאוד בשנים האחרונות ומקבל ביטוי ומשקל גדול ובצדק בתקופה האחרונה" אפקט גרטה טונברג" הנערה השוודית שהפכה לאחד מסמלי המאבק למען עצירת ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים שמתרחשת בעקבות התנהלות צריכה ויצור בלתי פוסקת ושחיקת המשאבים הטבעיים. לנושא ישנן השפעות וביטוים רבים בעולם היצור והבניה בשימוש הגובר בחומרים טבעיים, ממוחזרים, גולמיים, שימוש בתהליכי יצור ידידותיים יותר לסביבה או מוצרים שהיו בעברם מוצר אחר מוחזרו וזכו לגלגול נוסף לטובת ניצול חומרי הגלם וחזרו בתצורה אחרת לשימוש ובכך ושמירה על איכות הסביבה והתאמה האקולוגית על מנת ליצור קשר הרמוני יותר בין הטבע לבניינים שלנו ולמוצרים אותם אנו מיצרים וצורכים. ואנו כיוצרים ויצרנים דואגים לפעול כך בתהליכי הפיתוח העיצוב והיצור.
פרויקט Ore streams של סטודיו formafantasma
הפרויקט עסק בנושא מחזור פסולת אלקטרונית ושימוש בחומרי הגלם ליצירת מוצרים חדשים
כניסתו של דור ה-Z
זה לא סוד שאנחנו חיים בעולם יותר ויותר דיגיטלי, זמין, מיידי, שיתופי ועל פי מחקר שנערך לאחרונה מצא כי רוב העובדים עובדים לפחות יום בשבוע מרחוק המשמעות היא שחברות צריכות לדמיין מחדש ולעצב מחדש את שטחי המשרדים שלהן כדי לענות על הצרכים והציפיות המשתנות של העובד שלהם, אפילו בעולם פיזי מרוחק יותר ויותר. מחקרים הראו כי עובדים מרוחקים רואים בחופש ובגמישות מקום העבודה את ההטבות הגדולות ביותר בעבודתם – והיכולת לעבוד מכל מקום מגדילה את המורל שלהם .ישנם גם יתרונות מעשיים מאוד של עבודה מרחוק. התחזיות צופות כי עד שנת 2021 חברות המציעות אפשרויות עבודה מרחוק יוכלו להכיל כשליש יותר מכמות העובדים מבלי להגדיל את שטחי המשרדים שלהם. אכן, יתרון שימושי מאוד בתקופה בה מחירי הנדל"ן במגמת עלייה.
על מנת להסתגל לדור החדש והרב תכליתי, עסקים עובדים עם מעצבים כדי ליצור חללים מזמינים ונוחים יותר המקדמים תחושת קהילה, נוחות וערכים משותפים. מגמה זו אינה סתם מאמץ להשאיר אנשים מרוצים מהסביבה המשרדית, אלא מגמה מתמשכת שהגיעה כיום לשיאה הטבעי בהתבסס על העדפות עובדים וצרכי אורח חיים. סביבת המשרדים החדשה כוללת כעת תכונות שנמצאות בדרך כלל בהגדרות אירוח כמו מסעדות, ברים, מקומות מפגש, חדרי משחק, ואזורי כושר. אזורים אלה מסייעים לארגונים להתנתק מהנהלים היררכיים עתיקים של ישיבה מול מסך המחשב. אלמנטים עיצוביים כמו שולחנות חמים, עמדות עמידה, חללי הצטופפות, חדרי פרויקטים ותאי טלפון מקדמים סגנונות עבודה מבוססי פעילות – הם מאפשרים לאנשים לבחור את סביבת העבודה שלהם כך שתתאים למשימה שהם מבצעים באותה עת.
חללי עבודה רב תכליתיים
לפני מספר שנים, החל טרנד "חללים רב תכליתיים" להתגלות והכיר לאנשים את הרעיון של מרחבי עבודה בעלי שימושים שונים.
מאז החללים הדינמיים האלו הפכו ל"נורמליים" אך הדבר לא דומה לשלב הבא של המגמה של חללים רב תכליתיים הוא משלב דור חדש לחלוטין של אלמנטים רב תפקודיים, קלים וארגונומיים המיועדים להתאים לכל חלל ולכל מטרה. מחיצות הפרדה אינטגרליות ותחימה של חללים ויוצרים פילטרים פיזיים בחלל .עשויים מחומרים "אווריריים" מחופים טקסטיל, עץ לבוד ומחורר ויוצרים אשליה של עומק. זה מושך את העין וגם תורם רבות לתכונות אדריכליות ופונקציונליות חשובות. לא רק שתכונות אלה נראות מושכות, אלא שהן יכולות לעזור בהפחתת זיהום הרעש שהפך לאחד הנושאים המדוברים והמטופלים באזורים ושטחי עבודה עם תנועה גבוהה. זה מאפשר מעבר לחלל שקט ע"י מגברי סאונד המתייחסים לרעש הסביבה בתדר נגדי ומסנני רעשים המפוזרים בחללי העבודה תאי שקט וחדרים אקוסטיים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחללי עבודה משותפים. מחיצות זכוכית שקופה שמתכהות ונאטמות כהרף עין. מסגרות מתכת ,רשתות ארוגות, חוצצים ירוקים הניתנים להזזה, וישיבה בסגנון "טריבונות". מגמת העיצוב הגמישות הדינמית מתמקדת בהפקת המרב מהנדל"ן היקר. זה מאפשר טרנספורמציות שלמות של סביבות מחדר ישיבות לאולפן מציאות רבודה , לאזור מנוחה, לעמדות ממוקדות משימה ואזורי "כיכר העיר" אזורי נוחות ופנאי שיוצרים אינטראקציות בין מחלקות שונות בארגון.
מערכת PIXEL של המותג האוסטרי Bene היא מערכת מודולארית המאפשרת שינוי תמידי של מספר אזורים בחלל אחד
bouli" SOCIAL SWING" של המותג Noti
CMF – Color Material Finish
המונח שמנחה את המעצבים בביטוי החומרים שנבחרו ליצירה והדגש בכל מוצר באופן ובחומר שיתאים וייחד את החלל בו הוא נמצא והשנה בולט בשני ביטויים עיקריים:
ביטוי מונוכרומטי – ההגדרה הבסיסית של המושג מונוכרומטי הוא כמכיל או משתמש בצבע אחד בלבד. עם זאת, ההגדרה הזו לא ממש מספרת את כל הסיפור כאשר משתמשים בה במונחים של עיצוב. ערכות צבע מונוכרומטיות הן הבחירה החדשה ביותר של עושר הצבעים שמתרחש בסביבות מסחריות במהלך השנים האחרונות. פלטות הצבעים המעודנים הללו משתמשים רק בצבע אחד, אך הם משתמשים בכל ספקטרום הגוונים, ושימוש המרקמים והטקסטורות של אותו צבע מסוים כדי להעביר נושא אחיד אך עדיין ייחודי וניתן לזיהוי בקלות. אסטרטגיית עיצוב תכליתית זו מושכת אנשים דרך ביטוי יצירתי של רוויה בצבע. זה עוזר למבנה לייצר תמונה מאוחדת והומוגנית. מגמה זו ידועה בעיקר בזכות השימוש שלה בגוונים רכים שונים כרקע ובגוונים עזים ודרמטיים לאלמנטים מקשרים שבחלל כמוצרי הטקסטיל, תחושת פינות הישיבה ומעטפת חלל העבודה שתוחמת חללים ו"זירות" קטנות ואינטימיות יותר לתחושת פרטיות העובד.
צורניות גאומטרית פשוטה ופשטנית – עולם הדיגיטל התלת מימדי מגיע לעולם הפיזי עם השפעה בעיקר מהמדיה החברתית, במיוחד אינסטגרם, משנה את התפיסה שלנו לגבי חללים ועיצוב פנים. כתוצאה מכך יש ריבוי מתחמי פופ וחנויות קונספט בעלות נושא ממוקד לתקופת זמן קצרה… והלאה לנושא הבא במיוחד בתחום הקמעונאות מותגים הבינו כי עתידה של הקמעונאות הוא אזור משחקי, צבעוני ומעוצב בקפידה כדי שיוכלו לשתף אותו במדיה החברתית. הזרם הבולט שבא לידי ביטוי בסוג עיצוב זה הוא תרבות הפופ של ה-80-90 שעוברת פרשנות חדשה אך שומרת על הבסיס של שנים אלו ברמת הצבעוניות הייחודית והצורניות הפשטנית אפשר לומר של מוצרים.
ביטוי מונוכרומטי של חברת Profim
לעבוד מכל מקום אך עדיין להיות ב"משרד"
המשרד העתידי מתחיל להראות את פניו כבר היום עם שני תחומים עיקריים טכנולוגיות AI –בינה מלאכותית וטכנולוגיית AR המציאות הרבודה. עלייתם והתפתחותם המהירה של טכנולוגיות מבוססות מציאות רבודה, הדפסת תלת מימד פוגשת אותנו בצמתים חשובים בתהליכי חשיבה עתידיים. האם הטכנולוגיה משנה עיצוב או מכתיבה אותו? האם AI. אמורה להחליף את מקצועות המעצבים? כיצד תהליך יצור "ללא מגע יד אדם" ישפיע על צורת המוצר?
אז מבחינת מעצבים וחברות, נראה שהעתיד יותר נוגע לשיתוף פעולה יצירתי בין מעצבים ואלגוריתמים, ולא על החלפת מעצבים בבינה מלאכותית וטכנולוגיות המציאות הרבודה. מה שהיה עד לשנים האחרונות תחום שהיה שייך לקטגוריית הגיימינג שתמיד מובילה וסוללת גישה לדרכים חדשות והאפשרות ליצור בעולם ללא גבולות ומגבלות.
בעזרת שני נושאים עיקריים אלה עובד יכול לעבוד כמעט מכל מקום על הכדור ועדיין "להיות נוכח" במקום העבודה ובמשרד. ישנם כבר כמה רבדים לטכנולוגיות מסוג זה שחלקם כבר מיושמות. לא במקרה אחד ממקצועות העתיד המבוקשים ביותר הוא אדריכלי ומעצבי חללי מציאות מדומה /רבודה שם כבר באמת עיצוב יוכל להגיע לפסגות שעוד לא פגשנו.